Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

Wat is een implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een titanium schroef die dient als vervanging van het wortelgedeelte van een tand of kies. Het implantaat wordt geplaatst in het bot van de boven- of onderkaak, waarna het in het bot moet vastgroeien en kan dienen als verankering voor de kroon van de nieuwe tand of kies, of voor uw prothese.

Tandheelkundige implantaten met de daarop behorende kroon of prothese kunnen dienen als vervanging voor een enkele tand of kies, maar ook voor meerdere tanden of kiezen. Zij voelen als, functioneren als én lijken op eigen tanden en kiezen. U heeft dan geen ongemak meer van het verlies van eigen tanden of kiezen.

In het begin van de jaren 60 heeft professor Per-Ingvar Brånemark in Zweden min of meer bij toeval uitgevonden dat schroeven, gemaakt van titanium, heel erg moeilijk uit het bot te verwijderen zijn. Hij kwam toen op het idee om deze titanium schroeven te gebruiken als verankering voor protheses en later ook voor enkele tanden en kiezen. De jaren daarna zijn de technieken verder ontwikkeld. Tegenwoordig kunnen wij met een voorspelbaar resultaat deze implantaten in de tandheelkundige praktijk toepassen.

Waarom Implantologie Amersfoort?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren