Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

Cursusaanbod
Implantologie Amersfoort als cursuscentrum

Cursus: Starten met implantologie

Deze opleiding geeft een basis om indicaties op een verantwoorde wijze te kunnen stellen en om zelfstandig te kunnen implanteren.
Doel: Tijdens deze cursus verwerft u diepgaande kennis van de chirurgische procedure. Zaken als patiëntenselectie, diagnostiek, medicatie en nazorg worden uitvoerig behandeld. Tevens doet u kennis op van het zelfstandig implanteren voor met name de edentate onderkaak en eenvoudig kroon- en brugwerk in de zijdelingse delen.
Docenten: J.C. van Dijk, DDS MSc en J.E.I.G. Brouwers, PhD DDS MSc, J.M.A. Smeenk, DDS, K. Zygogiannis, PhD DDS MSc.
Doelgroep: Tandartsen die gaan starten met implanteren
Aantal deelnemers: 8
Duur: 2 dagen

Cursus: Gestart met implanteren. Hoe nu verder?

Dit is een vervolgcursus. De cursus wordt gegeven in een klein groepsverband waardoor u de gehele dag de mogelijkheid heeft om uw vragen te stellen.
Doel: U zult de vele indicaties voor implantologie gaan herkennen in uw eigen praktijk.
Docenten: J.C. van Dijk, DDS MSc en J.E.I.G. Brouwers, PhD DDS MSc, J.M.A. Smeenk, DDS, K. Zygogiannis, PhD DDS MSc.
Doelgroep: Tandartsen die gestart zijn met implanteren
Aantal deelnemers: 8
Duur: 1 dag

Cursus: Sinus bodemelevatie m.b.v. piezo surgery

In deze praktijkgerichte cursus worden de verschillende botvermeerderingstechnieken voor de sinusbodemelevatie besproken. Externe sinusbodemelevatie, interne sinusbodemelevatie en de verschillende Piezotoom technieken worden belicht. Uiteraard zullen er live operaties plaatsvinden tijdens deze cursus.
Doel: Het zelfstandig uitvoeren van eenvoudige sinusbodemelevaties.
Docenten: J.C. van Dijk, DDS MSc en J.E.I.G. Brouwers, PhD DDS MSc, J.M.A. Smeenk, DDS, K. Zygogiannis, PhD DDS MSc.
Doelgroep: Implantologen en parodontologen met ervaring
Aantal deelnemers: 8
Duur: 1 dag

Piezo Surgery demo >>

Cursus: Botaugmentatie

In deze praktijkgerichte cursus worden de verschillende relatieve en absolute botvermeerderingstechnieken besproken. Er zal uitgebreid worden stilgestaan bij de keuze en toepassing van de verschillende augmentatie materialen. Er wordt een overzicht van de op de markt verkrijgbare botsubstituten besproken en welk product de voorkeur geniet op basis van inzichten vanuit de literatuur. Daarnaast zullen de verschillende verkrijgbare membranen (resorbeerbaar of niet-resorbeerbaar) worden besproken. Tevens wordt een uitgebreide toelichting gegeven over wat de literatuur zegt over de succespercentages van het gebruik van membranen bij de geleide botregeneratie. De besproken technieken worden gedemonstreerd aan de hand van live operaties. Tijdens deze opleiding zal ook gewerkt worden met Piezo Surgery en ook hands-on op dierlijk materiaal behoort tot de mogelijkheden.
Doel: Het zelfstandig uitvoeren van augmentaties en het vertrouwd raken met de verschillende mogelijkheden van botvermeerdering.
Docenten: J.C. van Dijk, DDS MSc en J.E.I.G. Brouwers, PhD DDS MSc, J.M.A. Smeenk, DDS, K. Zygogiannis, PhD DDS MSc.
Doelgroep: Tandars implantologen en parodontologen met ervaring
Aantal deelnemers: 8
Duur: 1,5 dag

Cursus: All on four

Met een beperkt aantal implantaten toch een vaste voorziening, is een wens van patiënt en behandelaar. Na zeven jaar ervaring met deze behandelmethodiek willen wij graag de ins en outs van deze implantologische indicatie met u delen. Uiteraard verzorgen wij tijdens deze cursus een live demonstratie. Ook is er aandacht voor de computer gestuurde implantaat planning in het all-on-four concept.
Doel: Zelf indiceren, de patiënt selectie en diagnostische gegevens kunnen verzamelen en planning van de behandeling.
Docenten: J.C. van Dijk, DDS MSc en J.E.I.G. Brouwers, DDS MSc
Doelgroep: Tandarts implantologen met ervaring
Aantal deelnemers: 8
Duur: 2 dagen

Cursus: Assisteren bij implantologie

Orale implantologie is niet meer weg te denken in de algemene tandheelkundige praktijk. Wat is implantologie? Wanneer wordt implantologie toegepast? Waar moet een patiënt rekening mee houden? Waar moet een praktijk rekening mee houden? Welke activiteiten zal de assistent zelfstandig moeten kunnen uitvoeren? Uitgebreide toelichting voor alle praktische zaken rondom de implantologie behandeling.
Doel: U weet alle ins en outs van de orale Implantologie binnen de tandheelkundige praktijk en weet een implantaatbehandeling in de tandartspraktijk te organiseren.
Docenten: Operatieassistenten Implantologie Amersfoort in samenwerking met een implantoloog.
Doelgroep: Assistentes
Aantal deelnemers: 8
Duur: 1 dag

De tandheelkundige behandelmogelijkheden van onze patiënten zijn onder andere door de snelle ontwikkelingen binnen de tandheelkunde enorm gegroeid. De moderne implantologie is een belangrijk onderdeel van deze behandelmogelijkheden.

Wij willen onze kennis en ervaring graag met u delen en u wegwijs maken binnen de implantologie. Daarnaast willen wij u helpen om uw kennis te verdiepen met de nieuwste en meest innovatieve technieken, zonder de wetenschappelijke achtergrond uit het oog te verliezen.

Al onze cursussen worden gegeven in kleine groepen van 8 tot 14 personen. Hierdoor kunnen wij individuele aandacht geven en blijft de afstand tussen docenten en cursisten klein. Wij vinden die interactie zeer belangrijk. Vrijwel altijd zal ‘live-surgery’ een onderdeel van de cursus zijn.

Waarom Implantologie Amersfoort?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren