Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

Slaapapneu, verstoring van de nachtrust

Snurken wordt veroorzaakt door het vibreren van zacht weefsel in de bovenste luchtwegen. Dit vibreren veroorzaakt het snurken dat een volume kan behalen van wel meer dan 70db. Dit staat gelijk aan het volume van een gemiddelde stofzuiger. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit snurken het slaapritme van een persoon en zijn of haar partner ernstig kan verstoren.

“Snurken lijkt onschuldig, maar kan grote fysieke en sociale gevolgen hebben”

Dolf Hehenkamp
Tandarts

Apneu, meer dan snurken alleen

Wanneer een stevige snurker zijn of haar ademhaling meer dan 5 keer per uur langer dan 10 seconden inhoudt is er sprake van een obstructief slaapapneu. Tijdens het wegblijven van de ademhaling daalt het zuurstofgehalte in het bloed. Deze lage waarde kan leiden tot onregelmatige hartslag, hoge bloeddruk en in zeer extreme gevallen een nachtelijke dood.

Behandeling van snurken en slaapapneu

Snurk en slaapapneu problematiek is een serieus probleem. Vele wetenschappers over de hele wereld houden zich bezig met diverse onderzoeken naar een effectieve behandeling. Een resultaat uit deze onderzoeken is dat afvallen een geweldige bijdrage levert aan het verminderen van de problematiek. Het verliezen van overgewicht door middel van aanpassingen in de levensstijl van de patiënt kan ervoor zorgen dat de vibraties en daardoor ook het snurken afnemen. Naast deze oplossing zijn een goed geventileerde kamer, schoon beddengoed en een prettige temperatuur essentieel voor een goede nachtrust.

MRA (Mandibular Repositie Apparaat)

Een andere, veelgebruikte vorm van behandeling is er in de vorm van een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). Een MRA is een speciale beugel die tijdens de slaap gedragen dient te worden. Een MRA brengt tijdens de slaap de onderkaak (lichtjes) naar voren waardoor de luchtweg min of meer open blijft.

Behandeling slaapapneu bij Implantologie Amersfoort

Bij Implantologie Amersfoort behandelt tandarts Dolf Hehenkamp patiënten met slaapapneu door deze patiënten na mondonderzoek en het maken van afdrukken van boven- en onderkaak te voorzien van een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). Volgens de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) is deze het meest geëigend om deze slaapstoornis te behandelen.

Belt u ons gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. U wordt dan tevens geïnformeerd over de mogelijke vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Waarom Implantologie Amersfoort?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren