Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

Mogelijke behandelingen

Voor veel patiënten waarbij één of meerdere tanden of kiezen ontbreken en vooral voor degenen die tandeloos zijn, vormt een kroon of brugconstructie op implantaten, of een vastklikkende prothese een geweldige oplossing. Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden.

1. Solitaire tandvervanging met implantaten

Patiënten die door een aangeboren afwijking, ongeval of andere reden een tand of kies missen of kwijtraken, kunnen deze laten vervangen door een implantaat zonder de gezonde aangrenzende tanden te laten beslijpen als steunpunten voor een brugconstructie. In sommige gevallen is het mogelijk een implantaat direct na verwijdering van de tand of kies te plaatsen. Dit noemt men een immediate replacement.

2. Vervanging van meerdere tanden of kiezen met implantaten

Bij de patiënt die tanden of kiezen verliest door tandbederf, een breuk van een gebitselement of door tandvleesproblemen is het mogelijk om meerdere implantaten te plaatsen ter vervanging. Dit zou kunnen met solitaire implantaten met kronen maar ook een brugconstructie kan met behulp van implantaten worden vervangen.

3. Volledige tandvervanging met implantaten en vaste brugconstructie

Veel patiënten willen tegenwoordig geen uitneembare volledige prothese meer dragen. Ziet u op tegen een uitneembare constructie, dan kan in veel gevallen met of zonder botopbouw een vaste constructie op implantaten vervaardigd worden. Dit noemt men een all on 4 / all on 6, afhankelijk van het aantal te plaatsen implantaten.

4. Volledige tandvervanging met implantaten en een klikgebit

Een overkappingsprothese, ook wel een ‘klikgebit’ genoemd, zorgt ervoor dat de prothese vastklikt op een stevige staafverbinding tussen de implantaten juist boven de kaakwal. In de onderkaak worden 2 of 4 implantaten aangebracht. Omdat het bot in de bovenkaak een geringere dichtheid heeft, zijn er daar minimaal 4 implantaten nodig, soms zelfs 6. Bij voldoende afsteuning kan de verhemelteplaat vervallen.

Waarom Implantologie Amersfoort?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren