Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

Roken en tandheelkundige implantaten

Roken en tandheelkundige implantaten

Roken heeft een negatief effect op zowel de algemene mondgezondheid als op tandheelkundige implantaten. Hier zijn enkele specifieke effecten:

1. Verminderde bloedcirculatie: Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie in het lichaam wordt verminderd. Dit kan leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar het tandvlees en de kaak, wat de genezing na een tandheelkundige implantatie kan vertragen.

2. Vertraagde wondgenezing: Roken vertraagt het genezingsproces van wonden, inclusief de genezing van het tandvlees na een tandheelkundige ingreep. Dit kan leiden tot complicaties zoals infecties en verhoogde kans op implantaten die niet goed vastgroeien.

3. Verhoogd risico op infecties: Roken verzwakt het immuunsysteem, waardoor het lichaam minder goed in staat is om infecties te bestrijden. Dit vergroot het risico op infecties rondom tandheelkundige implantaten, wat kan leiden tot implantaatverlies.

STOP met roken

4. Verminderde botkwaliteit: Roken kan de botkwaliteit verminderen, waardoor het risico op botverlies rondom tandheelkundige implantaten toeneemt. Dit kan op de lange termijn leiden tot het falen van de implantaten.

5. Verkleuring van tanden: Roken kan leiden tot verkleuring van tanden en implantaten. Dit kan het esthetische resultaat van de implantaten negatief beïnvloeden.
Het is belangrijk op te merken dat stoppen met roken de beste manier is om deze negatieve effecten te voorkomen of te verminderen. Als je rookt en overweegt tandheelkundige implantaten te laten plaatsen, is het raadzaam om met je tandarts te praten over de mogelijke risico’s en het belang van stoppen met roken voor een succesvolle implantatie.

Gun uzelf een rookvrij leven en een gezonde mond.
Voor meer informatie over rookvrij leven en stoppen met roken verwijzen wij naar rookvrijookjij.nl

Waarom Implantologie Amersfoort?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren