Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

WHO adviseert voor mondzorg strikte regels aan te houden zoals Nederlandse Leidraad Corona

12-08-2020
Nederlandse tandartsen lopen voorop met veilig behandelen

In de media verscheen vandaag het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en tot dien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.

Onze 3D CT-scanner maakt het mogelijk om het gebit en het kaakbot vanuit alle richtingen te bekijken.

Dat werkt prettig omdat de scan meer duidelijkheid geeft over bijvoorbeeld botvolume, maar ook waar een zenuwkanaal loopt of waar wortelresten zitten. Hoe nauwkeuriger en veiliger wij kunnen werken, hoe minder we voor verrassingen komen te staan. Dat is zowel voor ons als voor u een groot voordeel.