Scroll Top
Dorresteinseweg 16-B, 3817 GC Amersfoort

Informatie mbt het coronavirus

LEES AUB ZORGVULDIG ONDERSTAANDE INFORMATIE!

Er is wereldwijd sprake van een Coronavirus pandemie. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zijn geopend voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen, is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Hiervoor hanteren wij een protocol dat is opgesteld door de “Commissie Leidraad Mondzorg Corona (CLMC)”. Indien u een afspraak heeft bij ons en er is iets gewijzigd in uw gezondheid en waardoor u op één van de volgende vragen ‘ja’ moet antwoorden dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen en uw afspraak kosteloos te annuleren.

• Heeft u nu corona?
• Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
• Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
• Heeft u een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
• Bent u in thuisisolatie?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

HYGIëNE

Ook in de mondzorg is met ingang van vrijdag 25 februari 2022 een aantal coronamaatregelen geschrapt. Patiënten hoeven niet langer een mondkapje te dragen in de praktijk. Ook hoeven ze niet meer hun handen te wassen of desinfecteren. Voor mondzorgverleners en medewerkers in de praktijk blijven deze twee maatregelen wel gelden. De 1,5 meter afstand blijft voor iedereen gehandhaafd. Dat staat in versie 10.4 van de Leidraad Mondzorg Corona, die per direct ingaat.

Patiënten mógen overigens wel een mondneusmasker blijven dragen, danwel hun handen schoonmaken voor de behandeling.

Er zijn geen wijzigingen in de triage.

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona kiest voor handhaving van een deel van de coronamaatregelen om kwetsbare patiënten te beschermen. Mochten de effecten van de versoepelingen meevallen, zeker na de voorjaarsvakantie en het carnaval, dan kan er ook in de mondzorg verder worden versoepeld, zo laat de commissie weten.

Naar de Leidraad Mondzorg Corona

WHO ADVISEERT VOOR MONDZORG STRIKTE REGELS AAN TE HOUDEN ZOALS NEDERLANDSE LEIDRAAD CORONA

12-08-2020
Nederlandse tandartsen lopen voorop met veilig behandelen

In de media verscheen vandaag het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en tot dien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.

Waarom Implantologie Amersfoort?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren